Autovalikoima laajenee ja henkilöstö kasvaa

Kun vähintäänkin erikoinen vuosi 2020 alkaa taittua loppupuolelle on yrittäjälle itsellekin hyvä hetki pysähtyä hetkeksi ja katsoa hiukan taaksepäin että mitä on tullut tehtyä. Koronasta on Work Carsissa selvitty tähän mennessä kuivin jaloin ja hyötyajoneuvo myynti on rullannut niin hienosti että lisäkäsiä on ollut pakko hommata myyntipuolelle.

Yli 500 myytyä ajoneuvoa puoleentoista vuoteen

Uusiin hienoihin tiloihin muutettiin maaliskuussa, mutta jo nyt alkaa tontin rajat paukkua vastaan. Puolessa toista vuodessa Work Carsin kirjanpidon kautta on pyörähtänyt yli 500 ajoneuvoa mikä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei 2500m2 asfaltoitu piha enää kauheasti enempää vedä, vaan laajennus siintää jälleen horisontissa. On kuitenkin selvää, että emme kolkuttele vielä lähimainkaan kysynnän rajoja vaan potentiaalia tuotteillamme on valtavasti. Helppous ja kaikki palvelut saman katon alta kiinnostaa selvästi asiakkaitamme, emmekä usko, että tilanne muuttuu ainakaan meidän kannaltamme väärään suuntaan.

Yksi asia mikä meitä on jopa hiukan yllättänyt, on ollut pick-up-mallisten paketti- ja kevyt kuorma-autojen kysyntä. Esimerkiksi uudet Ford Rangerit ovat hyvin henkilöauton omaisia nahkasisustuksineen, navigaattoreineen ja parkkiavustimineen. Pick-upit asettuvat kuitenkin käytännöllisin maasto-ominaisuuksin ja isoine tavaratiloineen tyylikkääksi vaihtoehdoksi perinteiselle umpipakettiautolle. Ja kyllä meidän varastomalli-Ford Ranger Wildtrak kaikkine herkkuineen ainakin omaa silmää hivelee myös ulkoisesti.


Ford Ranger Double Cab 2,0 TDCi 213 hp A10 4x4 Wildtrak


Uudet myyjät vapauttavat aikaa kehitykselle

Keväällä alkoi olla jo huutava tarve lisäkäsille, kun kysyntää riitti. Siinä vaiheessa ei ollut oikeastaan kenelläkään tietoa mihin tämä koronatilanne on menossa ja ennen kaikkea mitä se tarkoittaa meidän toiminnallemme. Vedimme Mikaelin kanssa lippikset syvemmälle päähän ja hoidimme kasvavaa liiketoimintaa omin käsin ja teimme sen minkä ehdimme ja vähän enemmänkin. Jälkikäteen voi viisastella, että rekryn siirtäminen hiukan jopa ampui omaan nilkkaan, mutta toisaalta turhia riskejä ulkoisten vaikutteiden kanssa ei haluttu ottaa.

Kesän aikana ei kuitenkaan enää voitu rekryä viivyttää. Onni oli, että koronan runtelemalla autoalalla oli todella kovia myyjiä ”vapaalla jalalla” joten haastatteluun saatiin äärimmäisen ammattitaitoisia kavereita. Tahtotilamme oli vapauttaa omia käsiä varsinkin kasvavasta vaihtoautomyynnistämme ja saada sitä hoitamaan ammattitaitoiset ja ”meidän näköisemme” myyjät. Kun autoja liikahtaa meidän pihamme kautta enenevissä määrin, kuluu ostojen ja taustatyön tekemiseen jatkuvasti enemmän aikaa. Myös Mikael haluttiin rauhoittaa keskittymään uusien esteettömien taksien ja välitilallisten pakettiautojen myyntiin. Renen ja myöhemmin syksyllä Miikan astuttua remmiin on meille yrittäjinä jäänyt huomattavasti paremmin aikaa liiketoiminnan kehittämiseen ja uusien tuotteiden suunnitteluun. Tämä näkyy ennen kaikkea palvelun tason paranemisena, kun ydintekemiseen pystytään panostamaan maksimaalisesti.

Uusia hyötyajoneuvoja valikoimaan

Suomessa vuonna 2020 kaikista myydyistä Ford Transit – esteettömistä takseista joka neljäs on myyty Work Carsin toimesta. Konseptiajattelu esteettömissä takseissa vastaa täydellisesti markkinan kysyntään ja olemme kyenneet luomaan perusteellisen yhteistyöverkoston meidän kauttamme ostettujen uusien ja käytettyjen autojen varusteluun. Yksinkertaisuus ja helppous asiakkaalle ovat ehdottomat myyntivalttimme ja kaiken toimintamme perusta.

Toimivan liiketoimintamallimme ansiosta olemme kyenneet kasvattamaan myös uusien esteettömien taksien valikoimaa entisestään. Konseptimallit löytyvät tätä nykyä niin Sprintereistä (Tamlans ja Altas), Transitista (Tamlans) ja uutukaisena esteettömiin takseihin vuoden alusta varastoomme saapuu nelivetoista MAN TGE:tä kotimaisella Tamlans-sisustuksella. Kaikki esteettömät taksit ovat heti valmiita ajoon ja useimpia malleja löytyy suoraan varastosta.

Kiinnostavina uutuustuotteina lisäsimme valikoimaamme maailman suosituimman pick-up-auton, Ford F-150:en ja vuoden 2021-mallin Dodge RAM 1500:sen. Mikäli ikoniset ”jenkkipickup” -kevyt kuorma-autot kiinnostaa, kannattaa olla suoraan meihin yhteydessä! Näitä on tulossa vuoden vaihteen ja alkuvuoden aikana varastoon!

Tervetuloa hyötyajoneuvokaupoille

Mikäli hyötyajoneuvon hankinta kiinnostaa tai on tulossa ajankohtaiseksi, kannattaa olla ensimmäisenä yhteydessä meihin Work Carsille. Meiltä saat parhaan ja luotettavimman palvelun olipa kyseessä sitten taksin, pakettiauton tai välitilallisen auton hankinta. Skandinaaviseen ajoon suunniteltuja ja varusteltuja konseptimallejamme löytyy varastosta hyvinkin nopealla toimituksella!

Terveisin / Best Regards
Tero Tarvainen