Edustava ruumisauto valmiiksi varusteltuna ja rekisteröitynä

Hautausauto, tai kansankielellä ilmaistuna ruumisauto, on ruumiinkuljetukseen tarkoitettu ajoneuvo, jolle on mahdollista saada jopa täysi vapautus ajoneuvoveroista mikäli se täyttää laissa määritetyt ehdot. Meiltä Work Carsilta löydät edustavat hautausautot niin ruumiinkuljetukseen kuin saattueautoksi – lain mukaan varusteltuna ja valmiiksi käyttötarkoitukseensa rekisteröitynä.

Laadukkaat ruumisautot niin saattueisiin kuin ruumiinkuljetustehtäviin

Ajoneuvo on hautausurakoitsijan yksi tärkeimmistä työvälineistä. Kilometrien kertyessä kuljettajan ajomukavuus ja ajoneuvojen turvallisuus ovat tärkeitä kriteereitä, mutta ajoneuvon tulee samalla olla myös riittävän arvokas ja edustava vainajaa kunnioittaen.

Mallistostamme löydät laadukkaat ajoneuvot niin ruumiinkuljetustehtäviin kuin saattueautoksi. Saattueautoksi näyttävä valinta on esimerkiksi jokin uusista Cadillacin tai Chevroletin SUV-malleista, jotka ovat paitsi edustavia ja tyylikkäitä myös ajomukavuudeltaan ja ominaisuuksiltaan ensiluokkaisia. Viranomaisten avustus- ja ruumiinkuljetustehtäviin suosittuja malleja ovat Mercedes-Benzin pakettiautomallit, kuten kompakti Vito ja erityisen tilava Sprinter.

Kaikki ruumiinkuljetukseen soveltuvat ajoneuvomme voidaan varustaa niin paari- kuin arkkulaveteilla tai vaikka molemmilla. Ruumiiskuljetustehtäviin varusteltuun Sprinteriin mahtuu parhaimmillaan jopa 12 arkkupaikkaa. Huomioimme ruumisautojen varustelussa tarkasti autoverolain määräykset, jotta ajoneuvo on mahdollista saada verovapaana.

Monipuolinen valikoima tarpeidesi mukaan varusteltuja ajoneuvoja

Laissa määritettyjen varusteluiden lisäksi saat itse määrittää ajoneuvoon myös haluamasi lisävarusteet niin turvallisuuden kuin ajomukavuuden parantamiseen. Saat aina tutustua ajoneuvoon ja koeajaa sen rauhassa ennen tilauksen tekemistä. Mallistostamme löydät monipuolisesti uusia ja käytettyjä ajoneuvoja erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin niin saattueautoksi kuin ruumiinkuljetustehtäviin.

Toteutamme tarvittavat muutostyöt ja rekisteröinnin noin 2-4 viikon kuluessa tilauksesta, jonka jälkeen ajoneuvon on välittömästi käyttövalmis. Varastostamme löytyy myös valmiiksi varusteltuja ruumisautoja – ota siis rohkeasti yhteyttä ja kerro tarpeistasi!


Mercedes-Benz Sprinteriin mahtuu parhaimmillaan jopa 12 arkku- tai paarilavettia

Mitä ruumisauton hankinnassa tulee huomioida?

Suomen lakiin on määritetty tarkasti termi ruumisauto ja lisäksi autoverolaissa on säädetty millainen kyseisen ajoneuvon tulisi olla.

Autoverolaissa määritetään, että hautaus- tai ruumisautolle on mahdollista vapautus autoverosta, mikäli se täyttää seuraavat ehdot:

  • Ajoneuvon on oltava M1-luokan ruumisauto
  • Ajoneuvon on oltava hautaustointa harjoittavan omistuksessa
  • Ajoneuvon on oltava yksinomaan ruumiiden ja hautajaistoimintaan liittyvien kukkalaitteiden kuljetukseen käytettävä
  • Ajoneuvon on oltava väriltään värin musta, valkoinen tai hopeanharmaa
  • Ajoneuvossa on oltava vähintään yksi kiinteä vetolava
  • Ajoneuvon ohjaamon ja kuljetustilan välillä on oltava kiinteä väliseinä
  • Ajoneuvon pituus on oltava vähintään 2,1 metriä (0,4 metrin korkeudelta vetolavasta mitattuna)
  • Kuljetustilassa saa olla enintään yksi matkustajapaikka
Cadillac Escalade on paitsi tilava myös näyttävä ja arvokas saattueauto

Meillä Work Carsilla on pitkä kokemus ajoneuvojen ammattikäyttötarpeista ja muutosprosesseista – myös ruumiinkuljetukseen. Olemme valinneet edustamamme automallit siten, että ne voidaan muokata useisiin eri käyttötarpeisiin. Toteutamme tarvittavat muutostyöt ja tarpeen mukaisen rekisteröinnin aina valmiiksi ja ostohintaan sisältyen, jotta ajoneuvon hankinta olisi sinulle mahdollisimman sujuvaa ja vaivatonta. Tarjoamme myös monipuoliset rahoitus-, leasing- ja vaihtomahdollisuudet.