Jatko-ohjaamollinen ajoneuvo mukautuu monenlaisiin tarpeisiin

Jatko-ohjaamolla tarkoitetaan ajoneuvon, kuten pakettiauton, ohjaamon jatkamista tavaratilan puolelle siten, että tavaratila varustellaan esimerkiksi lisäistuimilla, retkeilytarpeilla tai muuhuun käyttöön sopivaksi. Jatko-ohjaamon rakentaminen ajoneuvoon mahdollistaa ajoneuvon muuntamisen pelkästä kulku- ja tavarankuljetusvälineestä monipuoliseksi liikkuvaksi tukikohdaksi.

Jatko-ohjaamolla varustettu ajoneuvo on vapaa ajoneuvoverosta ja voidaan rekisteröidä joko B-kortilla ajettavaksi matkailuautoksi tai C-kortilla ajettavaksi kevytkuorma-autoksi. Perinteisestä umpipakettiautosta maksat puolestaan pakettiauton autoveroa. Silkkaa säästöä siis!

Varustetaanko ajoneuvosi retkeilykäyttöön, harrastustarpeisiin vai liikkuvaksi toimipisteeksi?

Meillä Work Carsilla jatko-ohjaamon rakentaminen tai räätälöinti toteutetaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Valikoimastamme löytyy myös valmiita retkeilyautoksi muunnettuja malleja, joita voidaan kuitenkin kustomoida tarpeidesi mukaan.

Yöpymisen mahdollistava jatko-ohjaamo on tyypillisesti varustettu lämpö- ja äänieristyksillä sekä halutessasi myös lisälämmityksellä ja -ilmastoinnilla, jotka mahdollistavat miellyttävän majoituskokemuksen myös Pohjolan kovissa pakkasasteissa. Retkeilyautoksi muunnettuun ajoneuvoon on lain mukaan lisättävä vuodepaikka, liesi tai mikroaaltouuni, jääkaappi, pöytä sekä säilytystilaa, jotta autoverovapauden edellytykset täyttyvät.

Vaikka pidempää reissua ei lähiaikoina olisi tiedossa, sähköisellä liukuovella varustettu jatko-ohjaamollinen ajoneuvo helpottaa myös perheellisen arkisia päiväkoti- ja kauppamatkoja sekä päiväretkiä. Jatko-ohjaamoon voidaan asentaa useampiakin istuimia, jotka voidaan lisäksi varustaa Isofix-turvaistuinkiinnittimillä, jolloin suurempikin perhe pääsee turvallisesti matkaan yhden auton voimin. Matkustajien lisäksi tilaa on reilusti niin vaunuille kuin harrastusvälineillekin aina suksista polkupyöriin.

Perhekäytön lisäksi jatko-ohjaamollinen ajoneuvo voidaan varustaa myös moniin muihin tarpeisiin. Esimerkiksi moottoriurheilun harrastajille ajoneuvo voidaan räätälöidä paitsi harrastustarvikkeiden kuljetukseen ja säilytykseen, myös pukuhuonekäyttöön. Olemme varustaneet jatko-ohjaamoja myös muun muassa koiraharrastajien tarpeisiin siten, että jatko-ohjaamoon on rakennettu turvallinen ja rauhallinen tila eläinten kuljetukseen.

Jatko-ohjaamollinen auto toimii tarvittaessa myös kätevänä yrityksesi liikkuvana toimipisteenä. Ajoneuvo voidaan varustella esimerkiksi hyllyköillä ja kaapistoilla, jossa asennustarvikkeet kulkevat sujuvasti mukanasi kohteiden välillä. Jatko-ohjaamon sisustus voidaan kustomoida myös liikkuvaksi toimistoksi työpisteineen, toimistotarvikkeineen ja arkistokaappeineen.


Mercedes-Benz Sprinter tyylikkäästi räätälöitynä retkeilykäyttöön

Rahanarvoisia etuja yritykselle

Etsit sitten tavarankuljetukseen sopivaa kulkuneuvoa tai tarpeisiisi räätälöityä liikkuvaa toimipistettä, jatko-ohjaamollinen ajoneuvo on loistava valinta yrityskäyttöön. Ajoneuvo voidaan rekisteröidä joko retkeilyautoksi tai kevytkuorma-autoksi – molemmissa tapauksissa saat vapautuksen ajoneuvoverosta.

Kun ostat ajoneuvon yrityksellesi, saat lisäksi täysimääräisen alv-vähennys- ja poisto-oikeuden. Kevytkuorma-autoksi rekisteröidylle ajoneuvolle ei myöskään tarvitse nimetä kuljettajaa, joten autoetua ei synny ja tällöin ajopäiväkirjaakaan ei tarvitse pitää. Voit siis käyttää ajoneuvoa joustavasti niin työ- kuin vapaa-ajalla.

Jatko-ohjaamollinen ajoneuvo mukautuu matkustamisen ja tavarankuljetuksen lisäksi monipuolisesti erilaisiin tarpeisiin

Heti varastosta tarpeisiisi sopiva vaihtoehto

Varastoomme on saapunut erä monipuolisiin tarpeisiin soveltuvia ajoneuvoja: Ford Transiteja, MAN TGE:itä sekä Mercedes-Benz Sprintereitä. Kaikkiin automalleihin voidaan räätälöidä juuri mieleisesi jatko-ohjaamo. Varastostamme löytyy myös valmiiksi varusteltuja malleja, mutta myös näitä voidaan kustomoida tarpeisiisi sopivaksi. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro meille tarpeistasi!